Srnčí sekaná s uzeným bůčkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí sekaná s uzeným bůčkem
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 47579 |
Kategorie: | Sekaná |
Ingredience
2 g | Bobkový list |
3 stroužek | Česnek |
400 g | Chléb konzumní |
80 g | Cibule |
3 g | Jalovec |
5 g | Nové koření celé |
5 g | Pepř černý celý |
2 g | Pepř černý mletý |
25 g | Sádlo škvařené |
500 g | Srnčí maso |
60 g | Strouhanka |
10 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
500 g | Vepřový bok |
250 g | Vepřový bok uzený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 124,6mg |
Draslík | 502,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřový bok mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Jalovec, Pepř černý mletý, Srnčí maso, Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí sekaná s uzeným bůčkem postup přípravy receptu:
1 | Odblaněné srnčí maso, vepřový bůček a uzený bůček bez kostí umeleme s cibulí a česnekem na masovém strojku, vložíme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme vejce, strouhanku a vypracujeme těsto. Z masového těsta vytvarujeme šišku, vložíme do pekáčku, přidáme lžíci sádla, jalovec, bobkový list, nové koření, celý pepř a dáme do trouby péct. V průběhu pečení podlijeme troškou vody a sekanou poléváme vypečenou šťávou. |
2 | Upečenou sekanou nakrájíme na plátky, doplníme chlebem a podáváme. |