Jednoduchý recept

Jehněčí v portské marinádě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 47590

Ingredience

800 g Jehněčí maso
60 ml Olej olivový
6 g Pepř černý mletý
7 g Sůl
Na marinádu
10 g Rozmarýn čerstvý
300 ml Víno portské
40 g Zázvor celý
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 336 kcal
Kilojoule 1 404kJ
2% Sacharidy 7 g
26% Tuky 20 g
17% Sodík 342 mg
20% Bílkoviny 11 g

Jehněčí v portské marinádě postup přípravy receptu:

1

V nekovové míse smícháme nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek a nasekaný rozmarýn, zalijeme portským vínem. Jehněčí maso nakrájíme na menší kostky a ponoříme do marinády. Zakryjeme fólií a necháme maximálně 5 hodin uležet v chladnu. Ne déle, aby nepřevládla chuť portského vína.

2

Uleželé maso vyjmeme a osušíme papírovou utěrkou od marinády, osolíme, opepříme a bohatě potřeme olejem. Napícháme na špízové jehly a grilujeme na rozpáleném roštu 10 minut za častého otáčení. Můžeme také opéct na grilovací pánvi.

Poznámka

Maso se musí několik hodin marinovat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept