Jednoduchý recept

Roštěnky na švédský způsob

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 47610

Ingredience

1 ks Cibule
600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
1 ks Masox
1 hrst Mouka pšeničná hladká
6 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sardelová pasta
2 dl Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 657 kcal
Kilojoule 2 750kJ
8% Sacharidy 30 g
57% Tuky 43 g
7% Sodík 138 mg
65% Bílkoviny 37 g

Roštěnky na švédský způsob postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme na ohni přejít varem.

2

Roštěnky omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích maso nařízneme, aby se při smažení nekroutilo.

3

V pánvi rozehřejeme olej, roštěnky na něm po obou stranách opečeme dozlatova. Opečené roštěnky vyndáme z pánve do mísy.

4

V pánvi na oleji po pečení masa osmahneme nakrájenou cibuli, pak k ní dáme zpět roštěnky, podlijeme masoxovým vývarem a dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme.

5

Měkké roštěnky vyjmeme z pánve, šťávu v pánvi zaprášíme hladkou moukou, chvíli smažíme a pak za stálého míchání přilijeme masoxový vývar a smetanu. Ještě chvíli vaříme a pak přimícháme sardelovou pastu. Vše dobře promícháme, do omáčky vrátíme roštěnky a necháme ještě chvíli povařit.

6

Roštěnky dáme na servírovací talíře, přelijeme šťávou a posypeme osmaženou cibulí.

Poznámka

Nejvhodnější přílohou jsou houskové knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept