Srnčí řízky se slaninovou pastou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí řízky se slaninovou pastou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 47647 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Bramborová kaše |
4 stroužek | Česnek |
80 g | Cibule |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 ml | Olej slunečnicový |
3 g | Pepř černý mletý |
120 g | Slanina vepřová |
900 g | Srnčí kýta |
160 g | Strouhanka |
10 g | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 147,3mg |
Draslík | 430,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 287,2mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,0mg |
Vitamín E | 6,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bramborová kaše, Česnek, Cibule, Olej slunečnicový, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Srnčí kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí řízky se slaninovou pastou postup přípravy receptu:
1 | Slaninu bez kůže trochu pokrájíme, cbuli oloupeme, nakrájíme nahrubo. Cibuli se slaninou vložíme do mixéru, přidáme česnek a rozmixujeme na pastu. Odblaněné maso ze srnčí kýty nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme z obou stran slaninovou pastou, obalíme v mouce, namočíme v rozkvedlaných vejcích, nakonec obalíme ve strouhance. V pánvi rozpálíme olej a usmažíme na něm srnčí řízky z obou stran dozlatova. |
2 | Smažené řízky podáváme s bramborovou kaší. |