Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 4767

Ingredience

125 g Borůvky
1,9 kg Hovězí roštěnka vys. peč.
100 ml Martell cognac
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
180 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
1 ks Vanilkový lusk
200 ml Víno bílé
250 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 765 kcal
Kilojoule 3 199kJ
2% Sacharidy 9 g
59% Tuky 44 g
11% Sodík 222 mg
128% Bílkoviny 72 g

Roštěnec s borůvkami postup přípravy receptu:

1

Šalotky oloupeme, překrojíme na poloviny a smícháme se slaninou nakrájenou na kostičky a vanilkovým luskem nalámaným na malé kousky.

2

Roštěnec pokapeme olejem, ochutíme solí, pepřem, dáme do pekáče a kolem něj nasypeme připravenou směs. Pečeme 25minut v troubě předehřáté na 200C. Poté podlijeme koňakem, vínem a pečeme dalších cca 12minut.

3

Hotové maso vyjmeme a udržujeme teplé. Do výpeku přidáme borůvky, 5minut prohřejeme, ochutíme solí, pepřem.

4

Maso podáváme přelité borůvkovým výpekem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept