Datle pečené s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Datle pečené s jablky
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 47699 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Citrony |
40 g | Cukr skořicový |
400 g | Datle |
400 g | Jablka |
250 g | Jogurt bílý |
40 g | Máslo čerstvé |
100 g | Med včelí |
100 g | Ořechy vlašské |
2 ks | Pomeranče |
40 g | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 97g |
---|---|
Cholesterol | 8,0mg |
Draslík | 793,3mg |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Datle, Jablka, Med včelí, Ořechy vlašské, Pomeranče, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Jogurt bílý, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Datle pečené s jablky postup přípravy receptu:
1 | Plech vymažeme máslem, troubu rozpálíme. Umytá jablka nakrájíme na tenké plátky a naskládáme na dno připraveného plechu. Na jablka naskládáme vypeckované a rozpůlené datle. Z pomerančů a citrónu vymačkáme šťávu, kterou polijeme jablka a datle. Pomerančovou a citrónovou kůru nastrouháme na jemném struhadle a posypeme ovoce na plechu. Nakonec vše posypeme skořicí a skořicovým cukrem. |
2 | Plech přikryjeme alobalem a vložíme do nahřáté trouby, kde pečeme přibližně 50 minut. Hotové ovoce musí být měkké a mají se spojit chuti společně. |
3 | Upečené datle a jablka vytáhneme z trouby, necháme 5 minut přiklopené. Ještě teplé rozdělíme podle porcí na dezertní talíře, na každou dáme lžíci jogurtu, na jogurt ořechy, přelijeme lžící medu a dezert podáváme. |
Poznámka
Servírujeme jako teplý dezert. Porce můžeme ozdobit mátou.