Zálivka s citronelou podle Ramsaye - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zálivka s citronelou podle Ramsaye
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Gordon Ramsey |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 47708 |
Kategorie: | Salátové zálivky |
Ingredience
3 ks | Citronela |
100 ml | Ocet vinný |
300 ml | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 91,0mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2,1mg |
Vláknina | 66,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ocet vinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Citronela, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zálivka s citronelou podle Ramsaye postup přípravy receptu:
1 | Tři stébla citronely naklepeme tupou stranou nože nebo rozdrtíme. V rendlíku pak ušleháme olej s bílým vinným octem, přidáme citronelu a dáme zahřát na teplotu, kdy se tekutiny lze ještě dotýkat. Po odstavení necháme přikryté asi 12 hodin ustát, přes hustou látku přecedíme, mořskou solí osolíme, přidáme čerstvě mletý pepř a promícháme. |
2 | Hotovou zálivku přelijeme do skleněné dobře uzavíratelné nádoby, ve které vydrží ve spíži téměř neomezenou dobu, před použitím ji vždy řádně protřepeme. |
3 | Výborně se hodí k rybám, většině salátů a ke všemu, u čeho chceme mít thajskou chuť. |
Poznámka
V čase určeném na přípravu není započítaná doba potřebná k „odležení“ zálivky.