Vlažná zelenina s pomerančovým olejem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vlažná zelenina s pomerančovým olejem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 4773 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
300 g | Brambory |
120 g | Brokolice |
1 ks | Citrony |
2 ks | Fenykl sladký - hlíza |
15 g | Mandle |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 998,7mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 120,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 86,2mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Citrony, Mandle, Pomeranče, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Fenykl sladký - hlíza, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vlažná zelenina s pomerančovým olejem postup přípravy receptu:
1 | Fenykl očistíme, nakrájíme na dílky a povaříme 15min ve vodě s plátkem citronu. |
2 | Mezitím oloupeme brambory, nakrájíme na dílky a vaříme zvlášť rovněž 15minut. |
3 | V dalším hrnci přivedeme k varu vodu a asi 6min povaříme růžičky brokolice. |
4 | V misce připravíme pomerančový olej, prošleháme 2lžíce pomerančové šťávy s olivovým olejem, ochutíme solí a pepřem. |
5 | Všechnu zeleninu rozdělíme do misek, ochutíme pomerančovým olejem, posypeme mandlovými lupínky a podáváme. |
Poznámka
Použijeme 2ks fenyklu každý o váze cca 200g