Marocká křidélka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marocká křidélka
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 47749 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
4 dl | Džus meruňkový |
1 kg | Kuřecí křídla |
1 kávová lžička | Kurkuma |
1 polévková lžíce | Med včelí |
100 g | Meruňky kompot |
2 polévková lžíce | Ocet Sherry |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
20 g | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Švestky sušené |
2 dl | Voda pitná |
1 kávová lžička | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 128,3mg |
Draslík | 577,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citrony, Džus meruňkový, Kuřecí křídla, Kurkuma, Med včelí, Skořice mletá, Sůl, Švestky sušené, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Meruňky kompot, Ocet Sherry, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marocká křidélka postup přípravy receptu:
1 | Křidélka očistíme, omyjeme a osolíme. V pánvi rozpálíme olej, na něm po obou stranách restujeme připravená křidélka. Poté je odložíme stranou do dalšího použití. |
2 | Do pánve přidáme drobně nakrájenou cibuli a česnek, přidáme na malé kostičky rozkrájený zázvor, suroviny restujeme 2 minuty, zalijeme 2 dl vody, vložíme křidélka, přiklopíme poklicí a vaříme 20 - 25 minut. Přilijeme ocet, meruňkový džus, vypeckované nakrájené sušené švestky, na malé kousky pokrájené sušené meruňky. Vsypeme skořici, přimícháme med, mletou kurkumu a v dušení na mírném ohni pod poklici pokračujeme dalších 25 minut. Ke konci dušení podle vlastní chuti přidáme sůl, pepř, dochutíme vymačkanou citrónovou šťávou, zamícháme a stáhneme z ohně. |
3 | Hotové jídlo rozporcujeme na talíře. Každou porci posypeme nasekanou petrželovou nati a jídlo podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Jídlo podáváme jako hlavní, vhodnou přílohou je dušená rýže.