Jednoduchý recept

Srnčí kýta na smetaně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 47798

Ingredience

1 g Bobkový list
80 g Celer bulvový
100 g Cibule
5 ml Citronová šťáva
25 g Hořčice
2 g Jalovec
600 g Knedlík kynutý
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Mrkev kořen
50 g Máslo čerstvé
2 g Nové koření celé
80 ml Ocet vinný
2 g Pepř černý celý
80 g Petržel kořen
80 g Slanina vepřová
200 ml Smetana 12% (konzumní)
900 g Srnčí kýta
50 g Sádlo škvařené
12 g Sůl
1 g Tymián sušený
800 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 790 kcal
Kilojoule 3 304kJ
18% Sacharidy 63 g
85% Tuky 64 g
50% Sodík 995 mg
102% Bílkoviny 57 g

Srnčí kýta na smetaně postup přípravy receptu:

1

Srnčí maso odblaníme, slaninu nakrájíme na klínky a srnčí kýtu slaninou prošpikujeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, mrkev, celer a petržel nastrouháme nahrubo. V pekáčku rozehřejeme sádlo s máslem, přiložíme srnčí maso a ze všech stran zprudka osmahneme. Přisypeme cibuli, zpěníme, podlijeme vodou, octem, osolíme, okořeníme jalovcem, novým kořením, bobkovým listem, celým pepřem, tymiánem, přidáme strouhanou zeleninu, pekáček vložíme do trouby a pečeme při střední teplotě téměř doměkka. Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, z pekáčku vyndáme celé koření, ve smetaně rozmícháme mouku a nalijeme do pekáčku, dobře rozmícháme, přidáme 1 lžíci hořčice, dochutíme citronovou šťávou, vrátíme do omáčky plátky masa a dopečeme.

2

Maso upravíme na talíře, doplníme houskovým knedlíkem a přelijeme smetanovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept