Žemlová pizza - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žemlová pizza
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 47826 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Chilli omáčka |
30 g | Cibulka jarní |
100 g | Houby nakládané |
100 g | Kečup ostrý |
100 g | Máslo čerstvé |
70 g | Mozzarella |
50 g | Olivy zelené |
4 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 67,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli omáčka, Cibulka jarní, Houby nakládané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup ostrý, Máslo čerstvé, Mozzarella, Olivy zelené, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žemlová pizza postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na střední teplotu. Plech vymažeme máslem. Nakládané houby scedíme a nakrájíme na tenké plátky. Vypeckované olivy také nakrájíme na tenké plátky a jarní cibulku na kolečka. Sýr nastrouháme na jemném struhadle. |
2 | Žemle rozkrojíme na poloviny. Každou polovinu potřeme máslem, kečupem a naskládáme je na připravený plech. Na žemle pokládáme olivy, houby, cibulku, povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Nakonec připravené žemle pokapeme chilli omáčkou. |
3 | Plech vložíme do předehřáté trouby a žemlové malé pizzy zapékáme 15 minut. |
4 | Hotové pizzy upravíme na talíře a podáváme. |
Poznámka
Žemlové pizzy podáváme jako teplý předkrm.