Jednoduchý recept

Srnčí maso s rýží

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 47831

Ingredience

120 g Brambory
60 g Cibule
30 g Křen
1 ks Masox
60 g Okurky nakládané
60 g Olej slunečnicový
3 g Pepř černý mletý
40 g Protlak rajčatový
250 g Rajčata
300 g Rýže dušená
600 g Srnčí kýta
80 g Sýr Eidam cihla 45%
10 g Sůl
800 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 364 kcal
Kilojoule 1 524kJ
5% Sacharidy 18 g
21% Tuky 16 g
48% Sodík 964 mg
64% Bílkoviny 36 g

Srnčí maso s rýží postup přípravy receptu:

1

Srnčí maso odblaníme, nakrájíme na středně velké kostky, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky, kyselé okurky nakrájíme na nudličky, očištěný brambor na menší kostičky, sýr a křen nastrouháme najemno, cibuli nakrájíme nadrobno.

2

V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme dorůžova cibuli, přisypeme kostky masa, orestujeme, podlijeme vodou, přidáme kostku masoxu, sůl, pepř a dusíme, až začne maso měknout.

3

Potom přimícháme rajčatový protlak, přidáme rajčata, okurky, brambor a dodusíme.

4

Nakonec přimícháme dušenou rýži, pokrm rozdělíme na talíře a posypeme nastrouhaným sýrem s křenem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept