Pečené rybí filé s pikantním přelivem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené rybí filé s pikantním přelivem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 47868 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
6 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kg | Filé rybí |
1 špetka | Kari koření |
1 špetka | Kmín mletý |
10 g | Křen |
10 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Paprika mletá pálivá |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
0,5 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 20,0mg |
Draslík | 152,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cibule, Kari koření, Křen, Paprika mletá sladká, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Kmín mletý, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené rybí filé s pikantním přelivem postup přípravy receptu:
1 | Čtyři stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Polovinu slaniny nakrájíme na kostičky, polovinu na plátky. Křen oškrábeme, omyjeme a jemně nastrouháme. |
2 | V misce smícháme mouku, pepř, kmín, papriku a trochu kari koření. |
3 | Dva stroužky česneku a cibuli nastrouháme najemno, v misce je smícháme s 1 lžící oleje, rajčatovým protlakem a kari kořením, podle chuti přidáme pepř a sůl a hustý přeliv necháme uležet alespoň 15 minut. |
4 | Jednotlivé porce rybího filé potřeme česnekem se solí a obalíme ve směsi koření a mouky. |
5 | V pánvi rozehřejeme olej a na něm filé prudce opečeme z obou stran, při obracení pokapeme vínem. |
6 | V zapékací míse nebo pekáči vyškvaříme kostičky slaniny, pak do mísy z pánve přendáme filé a přidáme k němu proužky slaniny. Vše přelijeme tukem z pánve, ve které jsme filé opékali a na každou porci filé dáme máslo. Pečeme doměkka v troubě předehřáté na 200 stupňů. |
7 | Uleželý hustý přeliv z česneku, cibule, koření, oleje a rajčatového protlaku krátce před koncem pečení filé prohřejeme na ohni a dochutíme nastrouhaným křenem. |
Poznámka
Porce na talíři poléváme hustým teplým přelivem. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.