Jednoduchý recept

Dušené žampiony na smetaně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 47876

Ingredience

200 g Anglická slanina
2 ks Cibule
2 hrst Mouka pšeničná hladká
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
1,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí
1 dl Zakysaná smetana
800 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 891 kcal
Kilojoule 3 727kJ
18% Sacharidy 66 g
79% Tuky 59 g
28% Sodík 555 mg
49% Bílkoviny 28 g

Dušené žampiony na smetaně postup přípravy receptu:

1

Žampiony očistíme, omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na poloviny nebo čtvrtky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Slaninu rozkrájíme na kostičky. V misce smícháme zakysanou smetanu, dva vaječné žloutky a polovinu jemně nakrájené petrželové nati, směs podle chuti opepříme a osolíme. Dvě vajíčka uvaříme natvrdo, vychladlá oloupeme a podélně je rozřízneme.

2

Ve velké pánvi vyškvaříme slaninu, na ní podusíme nakrájenou cibuli, pak přisypeme nakrájené žampiony, přikryjeme a 10 minut za občasného míchání dusíme. V případě potřeby podlijeme horkou vodou.

3

V druhé pánvi rozehřejeme máslo, osmahneme na něm mouku, za stálého míchání přilijeme smetanu a vaříme, až omáčka začne houstnout. Pak přidáme zakysanou smetanu smíchanou se žloutky, důkladně metlou prošleháme a krátce prohřejeme.

4

Dušené žampiony na servírovacím talíři poléváme smetanovou omáčkou. Na porci položíme polovinu uvařeného vajíčka a posypeme jemně nasekanou natí petrželky.

Poznámka

Petrželovou nať lze nahradit pažitkou. Vajíčka natvrdo můžeme uvařit a podávat jen tzv. "na hniličku".

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept