Zdravý recept

Nočky z mletého masa

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 4790

Ingredience

600 g Hovězí maso přední
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 169 kcal
Kilojoule 708kJ
0% Sacharidy 0 g
11% Tuky 8 g
11% Sodík 229 mg
39% Bílkoviny 22 g

Nočky z mletého masa postup přípravy receptu:

1

Maso očistíme, odblaníme, příčně nakrojíme, aby se náme lépe mlelo. Umeleme maso dvakrát, osolíme, opepříme, spojíme vejcem a přidáme nasekanou petrželovou nať. Necháme na 10 minut odležet.

2

Lžičkou namočenou ve vodě tvoříme malé nočky, které hned vkládáme do vroucí osolené vody. Nočky vaříme cca 15 minut.

Poznámka

Jako přílohu podáváme dušenou zeleninu anebo brambory. Vodu na uvaření noků dáme menší množství. Po uvaření noků ji použijeme pro podlití zeleniny jako přílohy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept