Jelení kapsa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jelení kapsa
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 47908 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory pečené |
1000 g | Jelení kýta |
15 ml | Martell cognac |
50 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
3 g | Pepř černý mletý |
30 g | Sádlo škvařené |
100 g | Slanina vepřová |
60 g | Strouhanka |
12 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 191,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 65,1mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory pečené, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jelení kýta, Martell cognac, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jelení kapsa postup přípravy receptu:
1 | Žampiony nakrájíme na plátky, strouhanku namočíme v mléce, slaninu nakrájíme na drobné kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme slaninu, žampiony, osmažíme, přidáme vejce, osolíme, opepříme, rychle promícháme, odstavíme, pokapeme koňakem a přimícháme namočenou strouhanku. |
2 | Odblaněnou jelení kýtu nakrájíme na silnější plátky, do každého nožem nařízneme otvor, který naplníme žampionovou směsí. Kapsu zašijeme nebo zpevníme párátky, maso vložíme do pekáčku, přidáme sádlo, sůl, pepř, pekáček dáme do trouby. Pečeme při střední teplotě a za občasného podlévání vodou asi půl hodiny. Kapsy rozdělíme na talíře a podáváme s pečeným bramborem. |
Poznámka
1