Jednoduchý recept

Jelení závitky se slaninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 47910
Kategorie: Maso

Ingredience

150 g Anglická slanina
160 g Cibule
120 g Hořčice kremžská
900 g Jelení kýta
2 ks Masox
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
90 g Okurky nakládané
2 g Pepř černý mletý
600 g Rýže dušená
250 g Smetana 16% (pochoutková)
10 g Sůl
1 g Tymián sušený

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 706 kcal
Kilojoule 2 952kJ
10% Sacharidy 36 g
50% Tuky 37 g
95% Sodík 2 g
95% Bílkoviny 53 g

Jelení závitky se slaninou postup přípravy receptu:

1

Maso z odblaněné jelení kýty nakrájíme na plátky a důkladně rozklepeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, anglickou slaninu na tenké plátky, kyselé okurky také na plátky. Každý plátek masa z jedné strany pomažeme kremžskou hořčicí, poklademe plátky slaniny, na ně položíme po jednom plátku okurky, maso zabalíme do závitků, ovážeme nití, osolíme, opepříme a lehce obalíme v hladké mouce.

2

V pánvi rozpustíme máslo, přiložíme závitky a osmažíme po obvodu dorůžova. Závitky přendáme do pekáčku, na zbylém másle v pánvi osmahneme cibuli a přidáme k masu. Podlijeme vodou, přihodíme dvě kostky masoxu, okořeníme jalovcem, tymiánem, pekáček dáme do trouby a pečeme téměř doměkka. Nakonec přimícháme smetanu a dopečeme.

3

Závitky rozdělíme na talíře, doplníme dušenou rýží a přelijeme smetanovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept