Kuřecí vývar s bílým vínem podle Ramsaye - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 270 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí vývar s bílým vínem podle Ramsaye
Celkový čas: | 270 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 240 minut |
Autor: | Gordon Ramsey |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 47921 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
4 ks | Celer řapíkatý |
6 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
3 kg | Kuřecí skelety |
3 ks | Mrkev kořen |
2 ks | Pórek |
1 polévková lžíce | Sůl |
300 ml | Víno bílé |
5 l | Voda pitná |
8 ks | Vodnice nakládaná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 235,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,9mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pórek, Vodnice nakládaná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kuřecí skelety nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí vývar s bílým vínem podle Ramsaye postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí skelety rozdělíme na menší kusy, nahrubo pokrájíme 3 cibule, 2 pórky, 3 velké mrkve a 4 řapíky celeru. Na půlky překrojíme 6 neoloupaných stroužků česneku a rozčtvrtíme 8 velkých vodnic. |
2 | Ve velkém hrnci zalijeme skelety studenou vodou a vodu uvedeme do varu. Pěnu vzniklou při vaření pečlivě sbíráme. Přidáme zeleninu kromě vodnice, víno, sůl a snítku čerstvého tymiánu a na mírném ohni vaříme 3 hodiny. Pak přidáme vodnici, ještě hodinu vaříme, hrnec odstavíme a vychladlý vývar přecedíme. |
3 | Vývar je vhodný na podlévání ryb i pečení, jako základ dušených pokrmů, polévek i k vaření kuřat. V chladničce můžeme uchovávat 3 dny, v mrazničce 1 měsíc. |
Poznámka
Můžeme použít i čerstvou vodnici.