Jednoduchý recept

Voňavá vepřová pečeně na víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 47942

Ingredience

2 ks Cibule
1 špetka Kmín drcený
3 ks Mrkev kořen
1 špetka Rozmarýn sušený
1 špetka Sůl
1 špetka Tymián sušený
1,2 kg Vepřová pečeně
0,5 l Víno bílé
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,030 kcal
Kilojoule 4 308kJ
5% Sacharidy 17 g
442% Tuky 331 g
11% Sodík 229 mg
88% Bílkoviny 49 g

Voňavá vepřová pečeně na víně postup přípravy receptu:

1

Česnek oloupeme a prolisujeme, v misce ho smícháme se solí, rozmarýnem a olejem. Směsí potřeme ze všech stran maso, které ponecháme vcelku.

2

Maso vložíme do pekáče, přilijeme půl litru vody a 15 minut pečeme v troubě, předehřáté na 200 stupňů Celsia.

3

V době, kdy pečeme maso, oloupeme cibuli a rozkrájíme ji na čtvrtky. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka.

4

Do pekáče po 15 minutách pečení vedle masa rozložíme nakrájenou cibuli a mrkev, maso posypeme kmínem a tymiánem a pečeme dalších 90 minut, až je měkké. Během pečení průběžně podléváme suchým bílým vínem.

5

Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept