Rýže s čekankou a se zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýže s čekankou a se zelím
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47947 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
2 ks | Čekanka |
2 ks | Cibule |
4 kávová lžička | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 ks | Rajčata |
300 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
0,5 l | Vývar zeleninový |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 110g |
---|---|
Cholesterol | 19,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 37g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 208,0mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Čekanka, Cibule, Rajčata, Rýže loupaná, Sůl, Sýr Parmezán, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýže s čekankou a se zelím postup přípravy receptu:
1 | Rýži v sítu propláchneme vodou, pak ji namočíme na 30 minut do půl litru vody, potom slijeme a necháme v sítu okapat. |
2 | Cibule oloupeme a nakrájíme nahrubo. Zelí omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky. Omytá rajčata nakrájíme na malé kousky. Čekanku rozčtvrtíme a bez tvrdého středu nakrájíme na jemné nudličky. Omytou bazalku nasekáme na jemno. |
3 | V hrnci rozehřejeme olej a na něm za stálého míchání 5 minut smažíme cibuli a rýži. Pak směs v hrnci zalijeme vývarem, přivedeme k varu a vaříme přikryté 30 minut. potom přidáme nakrájené zelí, čekanku a rajčata, vše ještě 5 minut povaříme, pak přisypeme bazalku a směs důkladně promícháme. |
4 | Uvařenou rýži s přísadami na servírovacích talířích posypeme jemně nastrouhaným parmezánem. |