Rýže se zeleninou v pánvi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýže se zeleninou v pánvi
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47975 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
100 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
2 špetka | Kari koření |
1 ks | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
250 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
0,5 dl | Víno rýžové čínské |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 393,9mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,9mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Kari koření, Paprika červená, Rýže loupaná, Sůl, Vejce slepičí, Víno rýžové čínské, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýže se zeleninou v pánvi postup přípravy receptu:
1 | Rýži důkladně propláchneme studenou vodou, potom ji v dostatečném množství osolené vody uvaříme, scedíme, necháme vychladnout. |
2 | Všechnu zeleninu důkladně omyjeme a očistíme. Mrkev nakrájíme nadrobno, pórek rozřízneme po délce, potom příčně rozkrájíme na nudličky. Papriku podélně rozpůlíme, zbavíme jádřinců, omyjeme a krájíma na kostičky. Žampiony opláchneme pod vodou, necháme okapat a rozkrájíme na plátky, hrášek slijeme a necháme okapat. Vejce v misce smícháme s rýžovým vínem, pepřem i solí. |
3 | Ve velké pánvi rozpálíme 3 lžíce oleje, rýži na něm při stálém míchání smažíme, až je křupavá. Usmaženou rýži přendáme do mísy. |
4 | Do pánve přilijeme zbylý olej, vložíme nakrájenou zeleninu a za stálého míchání ji smažíme 5 minut do poloměkka. Poté přidáme hrášek s kari kořením, zeleninu osolíme, ještě chvilku smažíme. |
5 | Do pánve k zelenině vložíme zpět rýži, přidáme vejce, smíchaná s rýžovým vínem, vše důkladně promícháme, necháme chvilku prohřát a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Čerstvé žampiony můžeme nahradit sterilovanými, které necháme okapat. Místo sterilovaného hrášku je možné použít hrášek mražený nebo čerstvý.