Kančí roláda s vejci a párkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí roláda s vejci a párkem
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 47990 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Bramborová kaše |
150 g | Cibule |
1000 g | Kančí maso |
40 g | Máslo čerstvé |
60 g | Okurky nakládané |
200 g | Párky Debrecínské |
3 g | Pepř černý mletý |
25 g | Sádlo škvařené |
15 g | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 186,6mg |
Draslík | 381,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bramborová kaše, Cibule, Kančí maso, Okurky nakládané, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Párky Debrecínské, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí roláda s vejci a párkem postup přípravy receptu:
1 | Odblaněné kančí maso rozřízneme tak, aby vznikl větší plát masa. Cibuli nakrájíme nadrobno, párek oloupeme a pokrájíme na kolečka, nakládané okurky na plátky. Plát masa naklepeme, osolíme, opepříme, v pánvi rozpustíme máslo, přidáme kolečka párku, osmahneme, přiklepneme vejce, rychle promícháme a necháme ztuhnout. Kančí maso poklademe rovnoměrně vaječnou hmotou, posypeme cibulí, navrch položíme plátky okurky, maso zavineme do rolády, ovážeme provázkem, povrch ještě osolíme, vložíme do pekáčku, podlijeme troškou vody a dáme do trouby péct. Občas podléváme vodou a roládu poléváme vypečeným tukem. |
2 | Upečenou roládu zbavíme provázku, nakrájíme na plátky, doplníme bramborovou kaší a přelijeme lžící vypečené šťávy. |
Poznámka
Servírujeme teplé.