Bazalkové pesto - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bazalkové pesto
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 4800 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
4 hrst | Bazalka |
3 stroužek | Česnek |
50 ml | Olej olivový extra panenský |
50 g | Oříšky piniové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 16,3mg |
Draslík | 209,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Oříšky piniové, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bazalkové pesto postup přípravy receptu:
1 | Rozmixujeme se solí lístky bazalky na hladkou kaši. |
2 | Přendáme do misky, přilijeme olej a vymícháme kaši. |
3 | Přidáme česnek a utřeme. |
4 | Přisypeme rozmixované piniové oříšky i parmazán a třeme dohladka. Pesto můžeme dosolit a opepřit, ale jen špetku. |
5 | Hotové pesto naplníme do sklenic s uzávěrem a dáme do lednice. |