Kančí pečeně se zelím a klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí pečeně se zelím a klobásou
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 48018 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 g | Bobkový list |
600 g | Brambory vařené |
3 g | Cukr krupice |
2 g | Jalovec |
1000 g | Kančí kýta |
300 g | Klobása uzená |
60 g | Máslo čerstvé |
20 ml | Ocet vinný |
2 g | Pepř černý mletý |
30 g | Sádlo škvařené |
10 g | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
700 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 16,9mg |
Draslík | 357,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory vařené, Cukr krupice, Ocet vinný, Sádlo škvařené, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Kančí kýta, Klobása uzená, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí pečeně se zelím a klobásou postup přípravy receptu:
1 | Kančí maso z kýty odblaníme, potřeme rozpuštěným máslem, vložíme do pekáčku, osolíme, opepříme, posypeme drceným jalovcem, vložíme do trouby a pečeme za občasného podlévání vodou doměkka. |
2 | Mezitím v rendlíku rozpustíme sádlo, klobásu nakrájíme na kolečka, osmahneme na sádle, podlijeme bílým vínem, přidáme scezené zelí ze sklenice, okořeníme bobkovým listem, zakryjeme pokličkou a dusíme asi 20 minut. Rendlík odkryjeme, vyndáme bobkový list, zelí i s klobásou přidáme k masu a dopečeme. Podle chuti dosolíme, okyselíme octem nebo dosladíme. |
3 | Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, upravíme na talíře doplníme zelím s klobásou a podáváme. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory. |