Salát s kuřecími prsíčky na tymiánu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 26 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s kuřecími prsíčky na tymiánu
Celkový čas: | 26 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 16 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 48116 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
50 g | Balsamico ocet |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
20 g | Hořčice Dijonská |
1200 g | Kuřecí prsa |
160 g | Olej olivový |
160 g | Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 g | Rajčata |
600 g | Rukola |
600 g | Salát hlávkový |
20 g | Sůl |
30 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 76,8mg |
Draslík | 745,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 36,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Citronová šťáva, Rajčata, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Kuřecí prsa, Olej olivový, Olej olivový extra panenský, Petržel - nať, Rukola, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s kuřecími prsíčky na tymiánu postup přípravy receptu:
1 | Očištěná kuřecí prsíčka s kůží obalíme v čerstvých tymiánových lístcích, vložíme do mísy, zalijeme olivovým olejem a zakrytá necháme nejméně 3 hodiny marinovat. |
2 | Mezitím připravíme dresink tak, že vyšleháme extra panenský olivový olej s bílým octem balsamico, dijonskou hořčicí, citronovou šťávou, solí a nasekanou petrželkou. Konzistence dresinku musí být homogenní, olej se nesmí oddělovat. |
3 | Očištěný, vypraný a osušený salát a rukolu natrháme na přiměřené kousky, cherry rajčata překrájíme na půlky, vše vložíme do mísy, přilijeme dresink, dobře zlehka promícháme a rozdělíme na talíře. |
4 | Marinovaná prsíčka osolíme a na mírně rozpálené pánvi nebo grilu opékáme z každé strany asi 8 minut tak, aby byla propečená, ale zůstala šťavnatá. Z pečených prsíček nakrájíme vždy 3 filátka. |
5 | Filátky obložíme salát a servírujeme s čerstvými bagetkami. |
Poznámka
V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k marinování.