Zavařenina z cibule s rozinkami a chilli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zavařenina z cibule s rozinkami a chilli
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 48117 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 kg | Cibule |
150 g | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Koriandr celý |
500 ml | Pomerančová šťáva |
3 polévková lžíce | Rozinky tmavé |
6 ks | Saturejka |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 209,2mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cibule, Cukr krupice, Koriandr celý, Pomerančová šťáva, Saturejka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Rozinky tmavé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zavařenina z cibule s rozinkami a chilli postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce dáme oloupanou a na kostičky nakrájenou sladkou cibuli, drcené chilli, opláchnuté rozinky, pomerančovou šťávu, přivedeme k varu a na slabém plameni dusíme asi 1 hodinu. Potom přidáme cukr. |
2 | Opláchneme snítky saturejky, lístky otrháme a nasekáme nahrubo. Nasekanou saturejku, sůl a zrnka koriandru přidáme do cibulové směsi a vaříme do zhoustnutí, tj. asi 20 minut a ihned plníme do sklenic vypláchnutých horkou vodou a dobře uzavřeme. |
3 | Želírovací zkouška není nutná, jedná se o husté pyré. |
Poznámka
Cibulovou zavařeninu vylepšíme, pokapeme-li ji na talíři kvalitním olivovým olejem. Rozinky můžeme nahradit brusinkami, saturejku nahradíme tymiánem nebo yzopem.