Jednoduchý recept

Bažant na paprice

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 48192

Ingredience

1200 g Bažant obecný
60 g Cibule
30 g Jíška hotová světlá
480 g Knedlík kynutý
100 g Máslo čerstvé
40 g Paprika mletá sladká
3 g Pepř černý mletý
50 g Slanina vepřová
200 ml Smetana na vaření
12 g Sůl
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 798 kcal
Kilojoule 3 339kJ
14% Sacharidy 51 g
54% Tuky 41 g
46% Sodík 928 mg
97% Bílkoviny 55 g

Bažant na paprice postup přípravy receptu:

1

Očištěného a vykuchaného bažanta naporcujeme, osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky.

2

V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme slaninu s cibulí a osmahneme. Přiložíme porce bažanta, podlijeme troškou vody a pekáček dáme do trouby péct. Porce občas poléváme vypečeným tukem a dbáme, aby se paprika nespálila. Podle potřeby podléváme vodou. Ke konci pečení přilijeme smetanu, zahustíme světlou jíškou a dopečeme.

3

Porce bažanta rozdělíme na talíře, doplníme houskovým knedlíkem a přelijeme paprikovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept