Brambory ve slupce s rajčatovým dipem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory ve slupce s rajčatovým dipem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 48198 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
300 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Kečup |
1 ks | Okurky nakládané |
60 ml | Olej olivový |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
60 ml | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 760,1mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Česnek, Cibule, Okurky nakládané, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Olej olivový, Pepř černý mletý, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory ve slupce s rajčatovým dipem postup přípravy receptu:
1 | Na rozpáleném oleji lehce osmažíme cibuli. Poté k ní přidáme nadrcený česnek a smažíme další 1 minutu. Dále přidáme postupně vodu, nakrájená rajčata, nakrájené okurky, kečup a zbylé koření. |
2 | Do misky nalijeme olej a smícháme ho s 1 lžičkou soli. V slaném oleji následně omyté brambory "vykoupeme" a zabalíme je do alobalu. |
3 | Brambory dáme na gril a zvolna pečeme. Pravidelně otáčíme, dokud nebudou brambory měkké. To zkoušíme pomocí špejle, která by měla hotovou bramboru bez problémů propíchnout. |
4 | Ugrilované brambory rozřízneme křížem a navrch dáme 1 lžičku rajčatového dipu, kterou jsme si na začátku připravili. |
5 | Ihned podáváme. |