Recept

Tortelloni s gorgonzolovou omáčkou s ořechy a hruškami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 67 minut
Doba přípravy: 55 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 48261

Ingredience

500 g Hrušky
100 g Olej olivový extra panenský
100 g Ořechy vlašské
33 g Smetana 33% (šlehačka)
500 g Sýr Gorgonzola
300 g Sýr Parmezán
200 g Sýr Ricotta
10 g Sůl
Těsto na domácí těstoviny – pasta fresca Ambiente [47088]
0,5 kg Mouka pšeničná - Semolina
1,2 kg Mouka pšeničná hladká
500 g Olej olivový
90 g Sůl
360 g Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

78% Kalorie 1,542 kcal
Kilojoule 6 451kJ
37% Sacharidy 134 g
103% Tuky 77 g
259% Sodík 5 g
89% Bílkoviny 50 g

Tortelloni s gorgonzolovou omáčkou s ořechy a hruškami postup přípravy receptu:

1

Těsto na domácí těstoviny – pasta fresca Ambiente [47088]:

2

Obě mouky, hladkou italskou a mouku semola (nahrubo mletá tvrdozrnná pšenice), smícháme dohromady a vytvoříme kopeček, do kterého uděláme důlek. Do důlku nalijeme vejce (nejlépe pasterovaná) a vše rukama důkladně promícháme. Je-li těsto příliš tuhé a nepoddajné, přidáme opatrně trošku vody.

3

Těsto propracováváme rukama nejméně 30 minut, musí být hladké bez hrudek a nesmí se lepit.

4

Hotové těsto zabalíme do fólie a dáme na 1 hodinu odpočívat do lednice.

5

Těsto vyválíme a vykrajujeme na požadované tvary (fettuccine, togliatelle apod.).

6

Těstoviny vaříme al dente ve vařící osolené vodě s olivovým olejem. Vodu musíme osolit tak, aby byla slaná jako konečný pokrm. Množství vody musí být vždy pětinásobkem množství těstovin. Čerstvé těstoviny nikdy po uvaření neproplachujeme vodou, ale ihned je zamícháme s omáčkou.

7

Správně uvařené těstoviny al dente mají uvnitř malou světlou tečku. Pokud je uvaříme moc, nepojmou do sebe chuť omáčky a budou rozměklé, pokud je uvaříme málo, budou se lepit na zuby.

8

9

Připravíme si těsto na domácí pasta fresca Ambiente, rozválíme ho na tenké pláty, které rozkrájíme na čtverce o straně 9 cm.

10

Potom si připravíme náplň: Spolu utřeme osolený čerstvý sýr ricotta a nastrouhaný parmezán Parmigiano Reggiano. Část strouhaného parmezánu odložíme a použijeme na posypání hotového pokrmu.

11

Okraje těstových čtverců potřeme vodou a na jejich středy vložíme kopečky připravené náplně. Pak je přeložíme na trojúhelníčky a kraje vidličkou přimáčkneme, aby se slepily. Dva vzdálenější cípy šátečků stočíme kolem prstu jako prstýnek, spojíme je k sobě a tak vznikne tortellona. Hotové těstoviny vložíme do vařící osolené vody a vaříme 3 minuty.

12

Suroviny na omáčku připravíme tak, že oloupeme hrušky, zbavíme je stopek a jádřinců a pokrájíme na kostičky, sýr gorgonzola na kostky a vlašské ořechy nasekáme na malé kousky.

13

V kastrolu s rozehřátým olivovým olejem opečeme kostičky hrušky, přidáme sekané vlašské ořechy a vše zalijeme smetanou. Nakonec přidáme nakrájenou gorgonzolu, stáhneme plamen a necháme sýr roztát. Dobře promícháme, aby byla omáčka sýrem stejnoměrně zahuštěná.

14

Uvařené tortelloni smícháme opatrně s omáčkou, rozdělíme na talíře a servírujeme posypané strouhaným sýrem parmezán.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept