Jednoduchý recept

Penne s kedlubnou a parmezánem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 48275

Ingredience

2 ks Kedlubna
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Pesto
25 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
400 g Těstoviny Penne
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 528 kcal
Kilojoule 2 207kJ
22% Sacharidy 79 g
21% Tuky 15 g
11% Sodík 229 mg
30% Bílkoviny 17 g

Penne s kedlubnou a parmezánem postup přípravy receptu:

1

Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody.

2

Kedlubny oloupeme, odřízneme dřevnaté části a zbylé nakrájíme na slabší krátké nudličky.

3

Ve velké pánvi rozehřejeme olej a máslo, přidáme nakrájené kedlubny a za stálého míchání smažíme do poloměkka. Pak přilijeme 1 dl vody z těstovin, přidáme pesto a dochutíme pepřem a solí.

4

Uvařené těstoviny slijeme přes síto, necháme okapat, přidáme je do pánve ke kedlubnám a důkladně promícháme.

5

Směs rozdělíme na servírovací talíře, posypeme nastrouhaným parmezánem a podáváme.

Poznámka

Pro výraznější chuť je možné těstoviny na talíři ještě posypat nakrájenými bylinkami - bazalkou, pažitkou, petrželkou...

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept