Jednoduchý recept

Květákový krém se šafránem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 48326

Ingredience

1 ks Květák
500 ml Mléko plnotučné
40 g Máslo čerstvé
4 g Pepř černý mletý
40 g Petržel - nať
7 g Sůl
500 ml Vývar zeleninový
2 g Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 298 kcal
Kilojoule 1 245kJ
8% Sacharidy 30 g
22% Tuky 16 g
67% Sodík 1 g
21% Bílkoviny 12 g

Květákový krém se šafránem postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme vývar a mléko, osolíme, přidáme šafrán a přivedeme k varu. Zatím rozdělíme květák na nejmenší růžičky a vhodíme do vroucí vody. Ztlumíme a na mírném ohni povaříme 10 minut, až květák změkne, ale neztratí tvar. Děravou naběračkou vybereme asi třetinu květáku a odlijeme polovinu vývaru, zbytek rozmixujeme dohladka.

2

Na pánvi rozehřejeme máslo a opečeme odebrané růžičky květáku dozlatova. V hrnci prohřejeme květákové pyré, podle potřeby zředíme zbylým vývarem, osolíme, opepříme a vmícháme nasekanou petrželovou nať. Nakonec přidáme osmažené květáky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept