Broskvový kompot dochucený citronem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Broskvový kompot dochucený citronem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 48363 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 256,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Citrony, Cukr krystal, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Broskvový kompot dochucený citronem postup přípravy receptu:
1 | Broskve omyjeme, krátce spaříme vroucí vodou, oloupeme, rozkrojíme na poloviny a odstraníme pecky. Cukr rozmícháme ve vodě a vložíme do něj broskve. Cca 5-8 minut povaříme a zakápneme šťávou vymačkanou z 1 citronu. |
2 | Poté roztok slijeme, svaříme, vložíme zpět ovoce a ještě několik minut společně vaříme. Vše rozdělíme do sklenic, uzavřeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme 30 minut při teplotě 85°C. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném místě. |
Poznámka
Jsou-li broskve příliš tuhé, naložíme je do roztoku 300 g cukru na 1 l vody a necháme je proslazovat do druhého dne.