Zelený chřest s vepřovým masem v sezamu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelený chřest s vepřovým masem v sezamu
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48381 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chřest zelený |
2 kávová lžička | Citronová šťáva |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sezam - semena |
1 špetka | Sůl |
600 g | Vepřová kýta |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 100,5mg |
Draslík | 523,2mg |
Vláknina | 753,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Sezam - semena, Sůl, Vepřová kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelený chřest s vepřovým masem v sezamu postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky, lehce je naklepeme, opepříme a osolíme. |
2 | Chřest omyjeme, necháme ho okapat, odstraníme dřevnaté konce a zbylé části dáme do parní vložky. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme ji, přivedeme varu a chřest vaříme v páře dopoloměkka asi 5 minut. |
3 | Česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme. |
4 | V pánvi rozehřejeme olej, osmahneme na něm krátce česnek, pak přidáme kousky masa a sezamová semínka, maso v nich prudce smažíme za stálého míchání ze všech stran doměkka a dozlatova. |
5 | Uvařený chřest rozdělíme na servírovací talíře. Do 2 lžic vody na které se chřest vařil zamícháme citronovou šťávu a nakapeme ji na chřest. Přidáme usmažené maso obalené v sezamu a podáváme. |