Lanýžová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lanýžová omáčka
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4846 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
100 ml | Hovězí vývar základní |
40 g | Lanýž |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Omáčka hnědá univerzální (UHO) |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Víno červené |
4 polévková lžíce | Víno portské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 86,8mg |
Vláknina | 239,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lanýž, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Omáčka hnědá univerzální (UHO) nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Lanýžová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Lanýže očistíme, nakrájíme na nudličky a podusíme na 2 lžících rozehřátého másla. |
2 | Poté přilijeme obě vína a masový vývar a povaříme do mírného zhoustnutí. Přimícháme hnědou omáčku, ochutíme solí a pepřem. Nakonec zašleháme zbylé máslo. |
3 | Omáčka je vhodná k masům, zejména k perličce. |
Poznámka
Hnědou omáčku připravíme viz recept \"Základní hnědá omáčka\"