Salát s křepelčími vajíčky a česnekovou majonézou Aioli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 37 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s křepelčími vajíčky a česnekovou majonézou Aioli
Celkový čas: | 37 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 48515 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Česneková majonéza | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
1,7 dl | Olej olivový |
2 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Vařená vajíčka | |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Sůl |
16 ks | Vejce křepelčí |
1 l | Voda pitná |
Salát | |
200 g | Celer řapíkatý |
2 ks | Cibule červená |
1 ks | Petržel - nať |
1 ks | Salát římský |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 463,9mg |
Draslík | 327,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Pepř bílý, Sůl, Vejce křepelčí, Voda pitná, Celer řapíkatý, Salát římský mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Cibule červená, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s křepelčími vajíčky a česnekovou majonézou Aioli postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný stroužek česneku rozkrájíme na malé kousky, vložíme do misky a důkladně utřeme se 2 špetkami soli. K utřenému česneku přidáme několik kapek olivového oleje, žloutek, vše důkladně vyšleháme do pěny. Postupně přiléváme po kapkách olivový olej a ručně šleháme do husté masy - tak vznikne česneková majónéza - Aioli. |
2 | V rendlíku přivedeme k varu litr vody, opatrně do ní vložíme 16 křepelčích vajec a vaříme je 5 - 7 minut natvrdo. Potom je vyjmeme, vychlazená oloupeme, rozkrojíme na polovinu, posolíme, posypeme bílým pepřem. |
3 | Očistíme červenou cibuli, pokrájíme na tenká kolečka. Petrželku omyjeme, otrháme drobné lístky. Salátové listy a řapíkatý celer omyjeme, necháme okapat. Celer pokrájíme na tenké proužky, vložíme do mísy, promícháme s listy salátu, cibulí a petrželkou. Salát rozdělíme na talíře, ozdobíme vajíčky, pomocí lžíce poklademe na vajíčka i salát malé kopečky majonézy a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.