Omelety s parmazánem a zeleninovým salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omelety s parmazánem a zeleninovým salátem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48576 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 polévková lžíce | Balsamico ocet |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule červená |
5 ks | Cibulka jarní |
1 ks | Cuketa |
1 polévková lžíce | Mandle |
2 dl | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 hrst | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
5 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
250 g | Sýr Parmezán |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 231,5mg |
Draslík | 512,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,9mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Česnek, Cibulka jarní, Cuketa, Mandle, Pažitka, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omelety s parmazánem a zeleninovým salátem postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme mouku, mléko, 2 vajíčka, 2 lžíce oleje a trochu soli, vypracujeme těsto a necháme ho 30 minut kynout. |
2 | Petrželku a pažitku opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a nasekáme najemno. Mandle spaříme, oloupeme a nasekáme na malé kousky. |
3 | Jarní cibulku a olupaný česnek nakrájíme najemno. V misce nakrájenou cibuli, česnek, bylinky a mandle smícháme s parmezánem a jedním vajíčkem, podle chuti opepříme a osolíme. |
4 | Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Cuketu a rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky jako cibuli. Připravenou zeleninu v míse smícháme s octem a 2 lžícemi oleje, dochutíme pepřem a solí. |
5 | V pánvi rozehřejeme malé množství oleje a nalijeme do ní naběračku těsta, které rovnoměrně rozprostřeme a 2 minuty smažíme. Postupně tak usmažíme 4 omelety. |
6 | Omelety potřeme sýrovou směsí, stočíme a dáme do parní vložky. Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme ji k varu, vložíme parní vložku s omeletami a vaříme je přikryté pod pokličkou 15 minut. Potom je vyjmeme, nakrájíme na plátky a podáváme s připraveným zeleninovým salátem. |