Jablečný džem s jeřabinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečný džem s jeřabinami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 48647 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
600 g | Cukr krystal |
1,5 kg | Jablka |
1,5 kg | Jeřabiny čerstvé |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 107,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Jablka, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jeřabiny čerstvé nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečný džem s jeřabinami postup přípravy receptu:
1 | Jablka i jeřabiny omyjeme, otrháme stopky, jablka rozkrojíme a odstraníme jadřince. Obojí vložíme do kastrolu, zalijeme vodou, rozvaříme doměkka a prolisujeme sítem. |
2 | Poté přisypeme cukr, promícháme a povaříme do zhoustnutí. Horký džem rozdělíme do sklenic, důkladně uzavřeme a necháme vychladnout. Uložíme na temném a suchém místě. |