Jednoduchý recept

Jablková povidla s hruškami a švestkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 48650

Ingredience

1,2 kg Cukr krystal
1 kg Hrušky
1 kg Jablka
1 dl Ocet kvasný lihový
1 kg Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 405 kcal
Kilojoule 1 693kJ
29% Sacharidy 104 g
1% Tuky 0 g
0% Sodík 1 mg
2% Bílkoviny 1 g

Jablková povidla s hruškami a švestkami postup přípravy receptu:

1

Jablka a hrušky oloupeme, odstraníme jádřince, přelijeme studenou vodou, necháme okapat. Švestky omyjeme, odstraníme stopky, plody vypeckujeme, všechno ovoce promícháme a umeleme na masovém mlýnku.

2

Kaši přemístíme do velké pánve, za stálého míchání povaříme do zhoustnutí, poté přisypeme cukr, přilijeme ocet, promísíme a znovu povaříme. Povidla rozdělíme do sklenic, narovnáme do pekáče, ve vyhřáté troubě zasušíme. Po vychladnutí sklenice uzavřeme a uložíme na suchém, temném místě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept