Jednoduchý recept

Hovězí svíčková s čočkovým salátem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 48697

Ingredience

15 g Celer bulvový
20 g Cibule
5 g Estragon
400 g Hovězí svíčková
100 ml Hovězí vývar základní
15 g Mrkev kořen
15 g Máslo čerstvé
100 ml Olej olivový
4 g Pepř černý mletý
15 g Petržel kořen
12 g Sůl
160 g Čočka zelená Puy

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 516 kcal
Kilojoule 2 159kJ
6% Sacharidy 22 g
50% Tuky 37 g
65% Sodík 1 g
59% Bílkoviny 33 g

Hovězí svíčková s čočkovým salátem postup přípravy receptu:

1

Z hovězího masa nakrájíme plátky, posypeme estragonem, pokapeme olejem a necháme chvíli uležet. Předem namočenou (nebo předvařenou) čočku uvaříme téměř do měkka, scedíme. Očištěnou mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo, oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli se zeleninou, osmahneme, přidáme čočku, osolíme, opepříme, podlijeme troškou hovězího vývaru a podusíme, než se vývar úplně odpaří. V jiné pánvi osmahneme plátky masa z obou stran, podle chuti osolíme a opepříme. Maso upravíme na talíře, doplníme čočkovým salátem.

Poznámka

Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept