Candát se špenátovými těstovinami a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Candát se špenátovými těstovinami a zeleninou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 48703 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 g | Bazalka |
600 g | Candát obecný |
100 g | Cibule červená |
100 g | Cuketa |
40 g | Krevety tygří - loupané |
100 g | Lilek |
80 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mrkev kořen |
240 g | Nudle špenátové |
80 ml | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
12 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 91,5mg |
Draslík | 349,1mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 311,7mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cuketa, Lilek, Nudle špenátové, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Cibule červená, Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Candát se špenátovými těstovinami a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Krevety povaříme přibližně 5 minut, scedíme, necháme vychladnout, nakrájíme nadrobno, přisypeme bazalku, přidáme změklé máslo, promícháme, směs zabalíme jako podlouhlou šišku do alobalu a dáme do lednice ztuhnout. Mezitím uvaříme špenátové těstoviny do měkka, scedíme. Mrkev, lilek, cuketu a cibuli nakrájíme na kostičky, mrkev pár minut povaříme, scedíme, s ostatní zeleninou nasypeme do pánve s rozehřátou polovinou olivového oleje, osmahneme, přidáme uvařené těstoviny, osolíme, opepříme, několik minut restujeme. Filety z candáta v jiné pánvi osmažíme na druhé polovině oleje z obou stran do zlatova, osolíme a opepříme. |
2 | Těstoviny se zeleninou upravíme na talíře, navrch položíme filet ryby, na něj položíme kousek krevetového másla, aby se přímo na rybě rozpustil. |
Poznámka
Servírujeme teplé.