Jednoduchý recept

Jablečné řezy s pudinkem a švestkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 48713

Ingredience

50 g Cukr krupice
60 g Cukr moučkový
40 g Cukr skořicový
350 g Jablka
8 g Káva instantní
50 ml Likér krémový - Baileys
30 g Med včelí
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Pudinkový prášek - vanilkový
40 ml Rum
5 g Skořice mletá
150 g Smetana 33% (šlehačka)
5 ks Vejce slepičí
200 ml Voda pitná
200 ml Víno bílé
20 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 682 kcal
Kilojoule 2 855kJ
26% Sacharidy 93 g
27% Tuky 20 g
10% Sodík 203 mg
24% Bílkoviny 13 g

Jablečné řezy s pudinkem a švestkami postup přípravy receptu:

1

Sušené švestky zalijeme rumem a necháme máčet. Do mísy nasypeme mouku, cukr, přidáme 3 vejce a vypracujeme piškotové těsto. Rozválíme na plát, plech vysteleme papírem na pečení, přiložíme plát těsta a upečeme dozlatova. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme na kostičky, nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, vínem, přidáme cukr, skořici, přivedeme k varu, opatrně přimícháme pudinkový prášek, provaříme a odstavíme. Upečené těsto rozpůlíme na dva pláty, potřeme medem, na jeden rorvnoměrně naneseme jablečnou směs a druhým plátem zakryjeme. Dáme do lednice.

2

Do kovové misky rozklepneme vejce, misku vložíme do vroucí vody a vejce metlou šleháme, zahříváme, až vyšleháme pěnu. Přisypeme instantní kávu, skořicový cukr, přilijeme likér a znovu vyšleháme. Dáme také do lednice. Do vychladlé pěny přimícháme šlehačku.

3

Vychladlý moučník nakrájíme na kostky, ozdobíme vaječnou pěnou se šlehačkou a obložíme okapanými švestkami z rumu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept