Trhanec s rozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Trhanec s rozinkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48792 |
Kategorie: | Palačinky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
40 g | Cukr vanilka |
60 g | Máslo čerstvé |
0,5 dl | Mléko polotučné |
300 g | Mouka pšeničná hladká |
50 g | Rozinky tmavé |
0,5 dl | Šťáva jablečná 100% |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 94,6mg |
Draslík | 27,3mg |
Vláknina | 42,0mg |
Vitamín A | 94,4mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr moučkový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Rozinky tmavé, Šťáva jablečná 100% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Trhanec s rozinkami postup přípravy receptu:
1 | V misce smícháme rozinky s citronovou a jablečnou šťávou a necháme je 15 minut uležet. |
2 | Vejce rozklepneme a bílky oddělíme od žloutků. Z bílků ušleháme tuhý sníh. |
3 | V hrnku rozpustíme 50 g másla. V míse smícháme metlou mouku, sůl, vanilkový cukr, žloutky, rozpuštěné máslo a mléko. Pak k směsi přidáme rozinky a pomalu vmícháme sníh. |
4 | Ve velké pánvi rozehřejeme máslo, nalijeme do ní těsto a na středním ohni 5 minut smažíme. Pak placku obrátíme, chvilku smažíme a dvěma vidličkami ho roztrháme na několik kusů. Na těsto nasypeme moučkový cukr a kousky trhance smažíme za stálého míchání a obracení ze všech stran, až mají zlatavou barvu. |
Poznámka
Vhodnou přílohou k trhanci je čerstvé ovoce nebo povidla. Můžeme ho podávat i se šlehačkou.