Kuře dušené na víně s cibulí, česnekem a šalotkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře dušené na víně s cibulí, česnekem a šalotkou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48798 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Kuře |
60 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
0,5 l | Víno červené |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 235,8mg |
Draslík | 897,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 702,5mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cibule, Kuře, Šalotka, Sůl, Víno červené, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře dušené na víně s cibulí, česnekem a šalotkou postup přípravy receptu:
1 | Šalotky, česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. |
2 | Kuře rozporcujeme na 6 kousků, které omyjeme a osušíme. |
3 | V misce důkladně opepříme a osolíme mouku a obalíme v ní porce kuřete. |
4 | V pekáči rozehřejeme polovinu másla a olej, přisypeme kousky slaniny a nakrájenou šalotku, za stálého míchání osmažíme a vyjmeme z pekáče. |
5 | Pak v pekáči ze všech stran osmažíme maso, vrátíme do něj šalotku se slaninou, přidáme cibuli a česnek, vše promícháme a smažíme ještě 10 minut. |
6 | Do pekáče potom přilijeme víno a vše pod pokličkou 40 minut za občasného míchání dusíme. |
7 | Žampióny omyjeme, necháme je okapat, nakrájíme na plátky a osmažíme na zbylém másle, opepříme a osolíme. Osmažené je necháme okapat na papírovém ubrousku. |
8 | Maso s omáčkou rozdělíme na servírovací talíře, posypeme osmaženými žampiony a podáváme. |