Zapékané sýrové brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané sýrové brambory
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 48909 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
750 g | Brambory |
2 ks | Cibule |
10 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
250 g | Sýr Eidam cihla 45% |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 88,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Cibule, Sůl, Sýr Eidam cihla 45%, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané sýrové brambory postup přípravy receptu:
1 | V hrnci si ohřejeme osolenou vodu a v ní uvaříme doměkka pokrájené brambory. Mezitím si nakrájíme slaninu na proužky a minutu osmahneme na pánvi. Cibuli nakrájíme na plátky, sýr nakrájíme na větší kostičky. |
2 | Brambory scedíme a vložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Přidáme slaninu, sýr, cibuli a vše pořádně zamícháme. Na závěr směs přelijeme smetanou a pečeme 10 minut v troubě rozehřáté na 230°C. |