Králík po pražsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík po pražsku
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 4896 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
150 ml | Hovězí vývar základní |
800 g | Králičí maso |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Paprika mletá lahůdková |
3 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
2,5 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 145,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 74,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Citronová šťáva, Hovězí vývar základní, Králičí maso, Petržel kořen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Paprika mletá lahůdková nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Králík po pražsku postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme nadrobno cibuli a zpěníme na másle. Přidáme nakrájenou zeleninu a vše osmahneme dozlatova. |
2 | Podlijeme asi 1,5 dl vývarem a přisypeme trochu papriky. |
3 | Vložíme naporcovaného králíka a dusíme do změknutí. |
4 | Pak maso vyjmeme, šťávu zahustíme smetanou s rozmíchanou moukou. Dochutíme, zakapeme citronovou šťávou, přecedíme a povaříme. |
5 | K příloze podáváme houskový knedlík. |
Poznámka
Zeleninu použijeme takto: mrkev menší, plátek celeru a 2 kolečka petržele