Králík po staročesku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík po staročesku
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 75 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 4897 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
800 g | Králičí maso |
30 g | Mandle |
30 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
3 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 145,7mg |
Draslík | 757,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 61,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová kůra, Králičí maso, Mandle, Olej stolní, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík po staročesku postup přípravy receptu:
1 | Králíka rozporcujeme, osolíme a posypeme zázvorem. Cibuli nakrájíme na plátky. |
2 | Králíka lehce opečeme na oleji s cibulí. |
3 | Vše zaprášíme moukou, osmahneme, zamícháme a zalijeme vodou. Dusíme do změknutí masa. Před koncem přilijeme smetanu, ochutíme citronovou šťávou a necháme krátce povařit. |
4 | Spaříme si mandle ve vařící vodě a oloupeme. Nakrájíme na nudličky, osmahneme na másle a při podávání posypeme králíka mandlemi. |
5 | Chutnou přílohou je rozinková rýže. |