Bábovka se šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bábovka se šlehačkou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4901 |
Kategorie: | Bábovky |
Ingredience
1 ks | Citrony |
150 g | Cukr moučkový |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
40 g | Máslo čerstvé |
500 g | Mouka pšeničná hrubá |
0,3 l | Smetana 33% (šlehačka) |
30 g | Strouhanka |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 155,0mg |
Draslík | 177,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bábovka se šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | Do mísy rozklepneme vejce, přidáme moučkový cukr, citronovou kůru a šleháme asi 10 minut. |
2 | Do vzniklého hustého krému vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva, přilijeme smetanu, vše zamícháme a nalijeme do vymazané a strouhankou vysypané formy. |
3 | Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 45 minut. Upečenou bábovku vyklopíme, pocukrujeme a nakrájíme na díly. |
Já za sebe nemůžu tuto bábovku doporučit. Dělala jsem z ingrediencí na 8 porcí, bábovka je tužší a není vůbec vláčná. Příště si raději vyberu jiný recept.