Plněné žampiony zapečené na rajčatech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné žampiony zapečené na rajčatech
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 49054 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
30 g | Cibule |
10 ml | Citronová šťáva |
15 g | Hořčice |
20 g | Máslo čerstvé |
150 ml | Mléko polotučné |
2 g | Pepř černý mletý |
120 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
40 g | Šunka dušená |
60 g | Sýr Čedar |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
240 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 117,6mg |
Draslík | 305,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Rajčata, Sůl, Sýr Čedar, Vaječný žloutek slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné žampiony zapečené na rajčatech postup přípravy receptu:
1 | Vybereme větší žampiony, uřízneme nohy a vnitřek vydlabeme. Sýr nastrouháme, cibuli nakrájíme nadrobno, šunku na nudličky, rajčata nakrájíme na plátky. V rendlíku svaříme mléko se strouhaným sýrem, až vznikne krém. Žampiony povaříme 3 minuty v osolené vodě s troškou citronové šťávy, aby netmavly. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme šunku, podle chuti osolíme, opepříme, promícháme s hořčicí a odstavíme. Mimo oheň přimícháme žloutek, promícháme se sýrovým krémem a vzniklou hmotou naplníme žampiony. Do pekáčku vyskládáme plátky rajčat, na ně položíme plněné žampiony náplní nahoru, pekáček dáme do trouby zapéct. Zapékáme asi 8 až 10 minut. |
2 | Žampiony upravíme na dezertní talířky a podáváme jako teplý předkrm. |