Jednoduchý recept

Jahodovo rybízový džem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 49155

Ingredience

1 kg Cukr krystal
1 kg Jahody zahradní
1 l Rybíz červený

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 238 kcal
Kilojoule 994kJ
17% Sacharidy 61 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 2 mg
2% Bílkoviny 1 g

Jahodovo rybízový džem postup přípravy receptu:

1

Zralé jahody očistíme, propláchneme studenou vodou, zasypeme polovinou množství cukru a odložíme do druhého dne. Rybíz otrháme, přebereme a prolisujeme.

2

Z jahod slijeme šťávu, smícháme s rybízovou kaší a povaříme do zhoustnutí. Přisypeme zbylý cukr a znovu společně provaříme. Nakonec přidáme jahody a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.

3

Po vychladnutí džem rozdělíme do čistých skleniček, uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě.

Poznámka

Čas přípravy je bez doby na odstátí jahod - do druhého dne.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept