Čekanka se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čekanka se slaninou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 49158 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
30 ml | Balsamico ocet |
400 g | Čekanka |
15 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 272,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Čekanka, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čekanka se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Čekanku rozebereme na jednotlivé listy, omyjeme a natrháme na hrubší kusy. Slaninu pokrájíme na drobné kostičky. |
2 | Olej rozpálíme a osmahneme na něm dozlatova pokrájenou slaninu. Kousky čekanky upravíme na talíře, přelijeme olejem se slaninou, octem, osolíme, opepříme a ihned servírujeme. |